Foruma lijeve inicijative
100

Konferencija o progresivnim lokalnim politikama održana u Sarajevu

Klix.ba
Danas je u Sarajevu održana konferencija Foruma lijeve inicijative na temu progresivnih politika u lokalnim zajednicama na kojoj su izabrani dužnosnici razgovarali s mladim aktivistima i političarima.

Na konferenciji su bili prisutni načelnici Općina Ilidža i Centar, Nermin Muzur i Srđan Mandić, kao i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović gdje su sa mladim ljudima diskutovali na temu lokalnih politika ali i zatečenog stanja u tim lokalnim zajednicama.

Ono što su tri načelnika istakla jeste da jesu očekivali loše stanje u tim općinama ali da ih je ipak iznenadilo ono što su zatekli od svojih prethodnika.

Na konferenciji je prisustvovao i predsjednik komisije za lokalnu samoupravu PD Parlamenta FBiH, Irfan Čengić koji smatra da nova generacija političara i progresivne lokalne politike mogu donijeti promjene u Bosni i Hercegovini.

"Građani su nam u mnogo lokalnih zajednica i kantona dali priliku da pokažemo šta znamo i da provodimo progresivne politike. Vjerujem da ćemo uspjeti pokazati razliku, i da će nam građani dati svoje povjerenje 2022.godine." smatra Čengić.

Na ovoj konferenciji su mladi vijećnici govorili o realizovanim inicijativama u proteklom periodu, dok su mladi imali priliku razgovarati i sa eminentim medijskim radnicima o tome koliko je važna saradnja transparentnost i saradnja medija i izabranih dužnosnika.