{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija o programima za provođenje "Gender akcionog plana BiH"

F
24.10.2007. u 14:45
0
0
Konferencija o programima za provođenje "Gender akcionog plana BiH"
0
Konferencija o programima za provođenje "Gender akcionog plana BiH"
Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine u saradnji s Gender centrom Federacije BiH i Gender centrom Republike Srpske organizirala je danas u Sarajevu konferenciju o temi Priprema programskih prijedloga za implementaciju "Gender akcionog plana BiH".
Gender akcioni plan je strateški dokument koji je izradila Agencija za ravnopravnost spolova BiH u saradnji s entitetskim gender centrima zbog što efikasnije integracije principa ravnopravnosti spolova u sve segmente javnog i privatnog života. Vijeće ministara BiH usvojilo je ovaj dokument u septembru 2006.

Konferencija je okupila predstavnice i predstavnike javnih institucija, nevladinih organizacija, medija i međunarodnih organizacija koji imaju aktivnu ulogu u provođenju Gender akcionog plana te stručnjake i stručnjakinje iz različitih oblasti, koji će ovaj proces pomoći.

Oni će do kraja 2007. imati priliku da učestvuju u razvijanju programa koji obuhvataju projektne prijedloge za provođenje Gender akcionog plana u petnaest oblasti (evropske integracije, razvoj, zapošljavanje i rodnoosjetljvi budžeti, usklađivanje profesionalnog i porodičnog života, socijalna inkluzija, politički život i donošenje odluka, nasilje, itd.).

Agencija za ravnopravnost spolova BiH kandidirat će ove projekte za finansiranje vladi i donatorskim agencijama.

Ovu konferenciju i proces razvoja programskih prijedloga za provođenje Gender akcionog plana finansijski podržavaju Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA) i Odjel za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva (DFID).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: