{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija o programima za provođenje "Gender akcionog plana BiH"

F
24.10.2007. u 14:45
0
0
Konferencija o programima za provođenje "Gender akcionog plana BiH"
0
Konferencija o programima za provođenje "Gender akcionog plana BiH"
Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine u saradnji s Gender centrom Federacije BiH i Gender centrom Republike Srpske organizirala je danas u Sarajevu konferenciju o temi Priprema programskih prijedloga za implementaciju "Gender akcionog plana BiH".
Gender akcioni plan je strateški dokument koji je izradila Agencija za ravnopravnost spolova BiH u saradnji s entitetskim gender centrima zbog što efikasnije integracije principa ravnopravnosti spolova u sve segmente javnog i privatnog života. Vijeće ministara BiH usvojilo je ovaj dokument u septembru 2006.

Konferencija je okupila predstavnice i predstavnike javnih institucija, nevladinih organizacija, medija i međunarodnih organizacija koji imaju aktivnu ulogu u provođenju Gender akcionog plana te stručnjake i stručnjakinje iz različitih oblasti, koji će ovaj proces pomoći.

Oni će do kraja 2007. imati priliku da učestvuju u razvijanju programa koji obuhvataju projektne prijedloge za provođenje Gender akcionog plana u petnaest oblasti (evropske integracije, razvoj, zapošljavanje i rodnoosjetljvi budžeti, usklađivanje profesionalnog i porodičnog života, socijalna inkluzija, politički život i donošenje odluka, nasilje, itd.).

Agencija za ravnopravnost spolova BiH kandidirat će ove projekte za finansiranje vladi i donatorskim agencijama.

Ovu konferenciju i proces razvoja programskih prijedloga za provođenje Gender akcionog plana finansijski podržavaju Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA) i Odjel za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva (DFID).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: