Sarajevo
0

Konferencija o nadzoru obavještajno-bezbjednosnih službi

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U Sarajevu danas počinje trodnevna Konferencija parlamentarnih tijela za nadzor nad radom obavještajno-bezbjednosnih službi zemalja jugoistočne Evrope, koju organizuju Zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH u saradnji sa Norveškom.

Cilj ove konferencije je stvaranje trajnog foruma regionalnog karaktera na kome bi bilo diskutovano o problemima, rješenjima i najboljim praksama iz oblasti parlamentarnog nadzora obavještajno-bezbjednosnih službi, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

U radu Konferencije učestvovaće članovi parlamentarnih tijela za nadzor obavještajno-bezbjednosnih službi Srbije, Albanije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i BiH.

Na ovom skupu će, osim izlaganja predstavnika zemalja učesnica, govoriti vodeći međunarodni stručnjaci o radu parlamentarnog nadzora i reformi obavještajno-bezbjednosnih službi u jugoistočnoj Evropi.

U organizaciji konferencije, koja će trajati do 27. maja, učestvuju i predstavnici Misije OEBS-a, Štaba NATO-a u BiH i Regionalnog savjeta za saradnju.