{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija o korupciji i pranju novca

S
9.10.2009. u 08:13
0
1
Konferencija o korupciji i pranju novca
0
Konferencija o korupciji i pranju novca
Foto: Arhiv
U Sarajevu će danas i sutra biti održana Treća međunarodna naučno-stručna konferencija o temi "Korupcija i pranje novca", u organizaciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Internacionalne asocijacije kriminalista iz Banjaluke.
Konferenciju će otvoriti zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić i direktor SIPA-e Mirko Lujić, saopšteno je iz SIPA-e.

Naučni radnici i praktičari iz BiH, Srbije, Slovenije, Ukrajine, Makedonije i Rusije izložiće na konferenciji 45 radova poput "Istraživanja uzroka i karakteristika korupcije i pranja novca", "Preventivne mjere u suzbijanju korupcije", "Usklađenost djelovanja policijsko-istražnih, tužilačkih i sudskih tijela u otkrivanju, dokumentovanju i procesuiranju krivičnih djela iz oblasti pranja novca i korupcije".

Tokom dvodnevnog rada predviđeno je da budu predstavljeni i radovi o temama "Specifičnosti i problemi u kriminalističko-forenzičkim istragama", "Edukacija, profesionalizacije, modernizacija i sepcijalizacija kadrova za suzbijanje korupcije i pranja novca", "Međunarodna saradnja u borbi protiv svih oblika korupcije i pranja novca", "Razvoj nezavisnih istraživanja korupcije i pranja novca", te "Podizanje svijesti civilnog društva o rizicima i štetnim posljedicama korupcije i pranja novca".

Osnovna ideja održavanja ove konferencije jeste da se na jednom mjestu okupe stručnjaci iz raznih zemalja koji će kroz diskusije i razmjenu stečenih iskustava dati doprinos u sprečavanju, otkrivanju i istraživanju pranja novca i korupcije, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: