{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija "Mediji između zavisnosti i slobode - Mediji i povratak" 26. aprila u Sarajevu

23.4.2013. u 12:50
4
0
Konferencija "Mediji između zavisnosti i slobode - Mediji i povratak" 26. aprila u Sarajevu
4
Konferencija "Mediji između zavisnosti i slobode - Mediji i povratak" 26. aprila u Sarajevu
U Sarajevu će 26. aprila 2013. godine biti održana konferencija "Mediji između zavisnosti i slobode – Mediji i povratak".
Cilj ove konferencije je prezentiranje preliminarnih rezultata istraživanja provedenog u Bosni i Hercegovini i Srbiji o načinima na koje su mediji izvještavali o procesu povratka, pitanjima izbjeglih i raseljenih osoba i njihovoj ulozi u samoj podršci i/ili opstruiranju povratka u određenim dijelovima BiH.

Istraživanje je krenulo od pretpostavke da je jedan od važnih segmenata procesa povratka dostupnost informacija povratnicima i slika povratka koja se prezentira u medijima. Informacije koje prenose mediji i način izvještanja o procesu povratka su bile posebice važni u prvim godinama nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, s obzirom da su mediji bili jedini izvor informacija za povratničku populaciju. Pitanje na koje je pokušano odgovoriti ovim istraživanjem je da li su mediji bili neutralni ili su pak slijedili politike etno-političkih opcija koje su u datom trenutku bile na vlasti.

Projekat je finansira Univerzitet u Fribourgu, Švicarska, u okviru Regional Research Promotion Programme (RRPP).

Prezentacija preliminarnih rezultata bit će održana u Media Centru Sarajevo (Kolodvorska 3), 26. aprila s početkom u 10:00, a finalni rezultati bit će objavljeni u formi knjige/publikacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: