{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija "Godine prevrata"

F
19.6.2009. u 08:32
0
1
Konferencija "Godine prevrata"
0
Konferencija "Godine prevrata"
Dvodnevna Međunarodna konferencija pod nazivom "1989-2009 - godine prevrata: početak inkluzije ili ekskluzije?" počinje danas u Sarajevu.
Konferenciju organizira Fondacija Heinrich Böll, Ured za Bosnu i Hercegovinu, i Udruženje za političke nauke u Bosni i Hercegovini, a u povodu obilježavanja 20. godišnjice pada Berlinskog zida, saopćeno je iz ove fondacije.

Prije dvadeset godina zemlje centralne, istočne i jugoistočne Evrope krenule su u tranziciju koja je podrazumijevala odbacivanje starog i prihvatanje novog sistema uređenja države, ekonomije i društva. Da li su ove promjene bile i promjene nabolje?

Konferencija ima za cilj da analizira proces tranzicije i pokrene diskusiju o procesu tranzicije od autoritarnih ka demokratskim uređenjima u Evropi.

Učešćem predavača i učesnika iz nekoliko evropskih zemalja konferencija će omogućiti komparativnu analizu tranzicionih iskustava s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu, te ukazati na potrebu uspostavljanja vizije budućnosti za cijelu regiju jugoistočne Evrope.

Konferenciju će otvoriti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: