{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija "Bez granica" u Sarajevu: Kako se osloboditi predrasuda

F
20.7.2013. u 12:56
4
32
Konferencija "Bez granica" u Sarajevu: Kako se osloboditi predrasuda
4
Konferencija "Bez granica" u Sarajevu: Kako se osloboditi predrasuda
Foto: Anadolija
Kulturni centar Haus Steinstrasse iz Leipziga u subotu u Sarajevu je održao konferenciju "Bez granica" koja ima za cilj da djeci i omladini iz Bosne i Hercegovine kroz edukativne radionice i kulturne aktivnosti pokaže vrijednosti života bez predrasuda.
Kako su naveli iz Centra ovaj projekt je podrška talentiranoj omladini koja treba da ostvaruje svoje ciljeve i da funkcioniše bez ikakvih ograničenja i predrasuda.

Ulrike Bernard, u ime Centra, je kazala da su projekti ovog tipa od velikog značaja za gradove kao što je Sarajevo jer "ovaj grad treba da postane mjesto mira, pomirenja i razumijevanja među narodima".

"Sarajevo je mjesto značajnih historijskih dešavanja, ovaj grad treba postati mjesto gdje se ljudi svih zemalja, nacija i etničkih grupa mogu sastati ukoliko se njihova vlastita zemlja ne čini pogodnim za sporazumijevanje", kazala je Bernard.

S ovim projektom tim njemačkih i bosanskohercegovačkih umjetnika i pedagoga počeo je Sarajevo da posmatra kao neutralno i otvoreno mjesto susretanja.

U okviru projekta Centar je provodio aktivnosti s djecom na području cijele BiH te im kroz edukativne radionice ukazivao na vrijednost kreativnosti te na problem koji predrasude mogu stvoriti.

"Kreativnost je najveće bogatstvo jednog društva", zaključila je Bernard.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: