{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija Balkanskog političkog kluba ovog vikenda u Sarajevu

F
3.5.2006. u 11:18
0
0
Konferencija Balkanskog političkog kluba ovog vikenda u Sarajevu
0
Konferencija Balkanskog političkog kluba ovog vikenda u Sarajevu
"Bosna i Hercegovina: raskrsnica od dejtonske ka briselskoj fazi i uloga međunarodne zajednice" tema je 9. konferencije Balkanskog političkog kluba, koja će se održati u subotu i nedjelju u Sarajevu.
Balkanski politički klub je nevladina organizacija koja okuplja poznate balkanske političare i intelektualce. Osnovan je 1997. godine u Sofiji, a među članovima Kluba su sadašnji i bivši predsjednici, premijeri, ministri parlamentarci i intelektualci.

Predviđeno je da se na zvaničnom otvaranju konferencije učesnicima obrate predsjednik Kluba, bivši bugarski predsjednik Zhelyu Zhelev, predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić i ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić.

[SLIKA]1[/SLIKA]
Demirel: moderator prve sesije

Bivši turski predsjednik Suleyman Demirel bit će moderator prve sesije o temi "Aktualni problemi trenutne tranzicije u BiH od dejtonske ka briselskoj fazi: uloga međunarodne zajednice", u okviru koje će svoja izlaganja imati predsjedavajući Tihić, ministar Ivanić, bivši visoki predstavnik Wolfgang Petrisch i američki ambasador u BiH Douglas McElhaney.

Nakon toga, predviđena je sesija o ulozi susjednih zemalja u tranziciji BiH, čiji će moderator biti bivši rumunski predsjednik Emil Constantinescu. U okviru ove teme govorit će predsjednik državne zajednice SCG Svetozar Marović, bivši makedonski predsjednik Kiro Gligorov, bivši predsjednik Slovenje Milan Kučan te predsjednik Političkog savjeta Demokratske stranke i poslanik u Skupštini Srbije Dragoljub Mićunović.

Do kraja konferencije održat će se sesije i o drugim aktualnim temama, kao što su obrazovanje, nauka, kultura, infrastruktura, slobodna trgovina...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: