{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konfekcionari, obućari i kožari u srijedu pred Vladom

S
14.6.2009. u 10:55
0
0
Konfekcionari, obućari i kožari u srijedu pred Vladom
0
Konfekcionari, obućari i kožari u srijedu pred Vladom
Ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu u srijedu, 17. juna biće održan generalni štrajk radnika zaposlenih u industriji tekstila, kože, obuće i gume zbog izuzetno teškog stanja u ovim industrijskim granama.
Predsjednik sindikata Srednjobosanskog kantona Ermin Dervić iz Travnika rekao je da će generalni štrajk biti održan bez obzira na sva dešavanja u vezi sa imenovanjem novog premijera FBiH.

"Ministar finansija Vjekoslava Bevande pozvao nas je da 18. juna počnemo pregovore u Vladi u vezi sa našim zahtjevima. Mi ne odustajemo od ovog štrajka, a ukoliko ne bude pozitivnog rješenja za nas, posegnućemo za radikalnijim mjerama", rekao je Dervić.

On je naglasio da su sve pripreme za protest radnika ispred zgrade Vlade FBiH već završene, te da će utorak, 16. juna 18 autobusa sa područja Srednjebosanskog kantona krenuti za Sarajevo.

"Očekujemo da naše pitanje konačno bude riješeno koje se povlači već petnaest godina. Ova dugovanja radnicima koče kompletnu privredu i prave ogroman zastoj privrede. Neriješena pitanja radnika u vezi sa uvezivanjem radnog staža, dugovanja po osnovu zdravstvenog osiguranja iz ranijeg perioda, te veće stimulacije ove nisko akumulativno privredne grane samo produžavaju radničku agoniju i stvaraju gore probleme", naglasio je Dervić.

Oteto devet stranaca

14.06.2009. u 10:57
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: