{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncesije dodjeljivane po partijskoj liniji

F
23.6.2008. u 15:17
0
0
Koncesije dodjeljivane po partijskoj liniji
0
Koncesije dodjeljivane po partijskoj liniji
Srpska demokratska stranka (SDS) očekuje da Komisija za koncesije RS-a ispita realizaciju svih koncesionih ugovora sklopljenih u posljednje dvije godine, a naročito onih koji se odnose na poljoprivredno zemljište i izgradnju malih i srednjih hidroelektrana.
SDS u današnjem saopćenju navodi da raspolaže saznanjima da su pojedine koncesije na poljoprivredno zemljište dodijeljene po partijskoj liniji i pod nevjerovatnim uvjetima.

U spornim ugovorima koncendent je obavezan da obrađuje svega pet posto zemljišta, a isključivi cilj ovih ugovora bio je da pojedini funkcioneri SNSD-a na osnovu njih dobiju podsticajna sredstva u iznosu od više stotina hiljada KM.

Pojedina preduzeća, također, dobila su ugovore na izgradnju malih i srednjih hidrocentrala, iako u tom momentu nisu bila solventna, a ogromna većina ovih ugovora uopće nije realizovana.

SDS smatra i da je neophodno izvršiti ekonomsku decentralizaciju RS-a i u tom smislu će pokrenuti izmjene zakonske regulative da bi koncesijama ubuduće raspolagale općine i kompletni prihodi od njih se slijevali u općinske budžete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: