{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert Thompsona poniženje za građane

S
16.7.2009. u 15:53
0
36
Koncert Thompsona poniženje za građane
0
Koncert Thompsona poniženje za građane
Forum mladih Stolac u današnjem saopćenju osudilo je organiziranje koncerta Marka Perkovića Thompsona, koje je planirano u petak 17. juli 2009. u Stocu.
Prije svega osuđujemo odnos službenih institucija vlasti na svim nivoima, zbog ustrajnog okretanja glave i tolerisanja iživljavanja koje nad građanima Stoca već godinama vrše lokalni organi vlasti, ističu oni.

"Vodeći se ratnom praksom iz perioda zločinačke paradržave Herceg- Bosne kao uzorom, vlasti u Stocu kontinuirano i uporno krše temeljna prava prvenstveno povratnika u Stolac, koji su zbog navedenog izloženi brojnim poniženjima, zlostavljanju i ismijavanju.

Ipak, smatramo da održanje navedenog stanja prije svega predstavlja ponižavanje i obezvrijeđivanje države Bosne i Hercegovine. Održanje sistema zasnovanog na segregaciji, diskriminaciji i aparthejdu u Stocu prije svega je sramota i tamna mrlja u biografijama brojnih ministara, premijera i parlamentaraca na svim nivoima vlasti koji se navedenom stanju nikada nisu otvoreno suprotstavili i zatražili poštivanje ustava i zakona Bosne i Hercegovine kojim su ljudska prava zagaratovana građanima ove države, navodi se u saopćenju.

Forum mladih Stolac poziva sve građane grada da, kao i uvijek do sada, ostanu dostojanstveni i strpljivi u svojoj ustrajnosti u traženju prava, imajući u vidu da je fašizam u Stocu bio prisutan i prije, a nažalost biti će i poslije sutrašnjeg događaja, koji je samo još jedna od manifestacija izopačenog sistema vrijednosti koji vlada u ovim dijelovima BiH.

Glasno protivljenje i sprječavanje održanja koncerta M. Perkovića Thompsona u Sarajevu i šutnja Sarajeva, kako službenog tako i građanskog, povodom organizacije koncerta u Stocu pod pokroviteljstvom Općine Stolac, samo dokazuje da živimo u društvu u kojem je fašizam de facto pravo onih koji ga nameću i sudbina onih koji ga trpe, a demokracija privilegija malog broja povlaštenih, navedeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: