Mirsad Đapo
0

"Koncentracijska vlast jedino moguće i logično rješenje"

FENA
Aktualni brčanski gradonačelnik Mirsad Đapo izjavio je da će prilikom konstituiranja nove vlasti Brčko distrikta prevladati svijest te "da nikakva isključivost i uži interesi, bez uvažavanja volje svih naroda i građana, u tako kompleksnoj sredini i situaciji, ne mogu nikome donijeti dobro".

Govoreći o sugeriranju supervizora Gregoriana da se u Distriktu formira koncentracijska vlada, Đapo je kazao kako je to jedino logično i moguće rješenje, posebno ako se ima u vidu da iza njega stoji i Rezolucija, s potpisima svih zastupnika, o prihvataćanju Konačne arbitražne odluke, te inicijativa da Parlamentarna skupština BiH zaokruži status Distrikta kroz ustavne promjene.

Kazao je da bi to bila osnova za trajnije uspostavljanje stabilne političke atmosfere.

"Mislim da bi svako eventualno odstupanje od tog stava u državnom parlamentu moralo biti sankcionirano od strane međunarodne zajednice. Očekujem da ćemo ozbiljno pristupiti oživotvorenju ovog rješenja i to na temelju izborne volje građana i nacionalnog sastava stanovništva", istaknuo je Đapo.

Podsjetio je kako je u proteklih devet godina Distrikt postigao velike rezultate na svim poljima te da to nitko ne smije dovoditi u pitanje.

"Zato je prekid blokade, zasnovan na realističnom kompromisu, imperativ i test odgovornosti svih političkih faktora prema sadašnjosti i budućnosti ovog područja, a imajući u vidu njegov poseban status i značaj, i cijele BiH. Svako daljnje odlaganje formiranja vlasti donijelo bi neizmjernu štetu Distriktu i svi bismo bili gubitnici", zaključio je Đapo.