BiH
287

Konaković: Voda u Sarajevu neće i ne smije poskupjeti ni pod razno

Klix.ba
Elmedin Konaković (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Elmedin Konaković (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nakon što je ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo Senad Hasanspahić večeras izjavio kako je u izradi novi tarifni sistem te da je izvijesno da će voda u Sarajevu poskupjeti, premijer KS Elmedin Konaković demantirao je te navode i kazao kako voda neće i ne smije poskupjeti ni pod razno.

Premijer KS je na svom Facebook profilu napisao kako je građanima već povećana cijena vode kada je dogovoren aranžman s EBRD-om koji nije realiziran.

"Večeras su neke nesmotrene izjave uzburkale javnost i zaista bi me bilo sramota da preko leđa građana koji nemaju redovno vodosnabdijevanje, rješavamo probleme u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija (ViK). Hiljade nelegalnih potrošača su njihov zadatak, da vodu naplate od tajkuna koji je ne plaćaju i da povećaju prihode. Potom da smanje rashode i prijem nepotrebnog kadra u administraciju, da ne kupuju službene automobile dok u skladištima nemaju osnovna sredstva za rad", napisao je Konaković.

Istakao je kako ga je ponekad sramota šta rade ljudi u državnim preduzećima te da će se, kako je naveo, boriti do kraja da nikakva stranačka zaštita ne čuva loše kadrove na čelu tih preduzeća.

Podsjećamo da je resorni ministar gostujući večeras u programu Televizije Sarajevo s direktorom KJKP Vodovod i kanalizacija Nezirom Hadžićem izjavio kako je rješenje problema ViK-a u zaduživanju. On je kazao da je trenutna cijena vode nekorektno i niska.