Sastanak sa zvaničnicima
44

Konaković u posjeti Goraždu: Ubrzat ćemo priču sa tunelom Hranjen

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BIH Elmedin Konaković danas je u Goraždu razgovarao sa premijerom Edinom Ćulovom i članovima Vlade BPK, a fokus razgovora bio je podrška započetim projektima u ovom kantonu.

Konaković je istakao da nastoji obići ljude s kojima sarađuje na svim nivoima pa i kantonalnom.

"Da napravimo malu analizu onoga što smo započeli zajedno i što je potrebno u narednom periodu. Da budem iskren dođe mi nekad i da se odmorim ovdje, napunim pozitivnom energijom jer ovo je poseban dio BIH koji zaista jako volim. Došli smo danas da nakon starta rada nove vlade podvučemo liniju i da vidimo šta mi sa viših nivoa možemo uraditi kako bi se još neki dodatni projekti realizirali u BPK Goražde", kazao je Konaković.

Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba

Istakao je da će posebna pažnja u narednom periodu biti posvećena realizaciji projekta tunela Hranjen koji najviše i zanima aktualnu vlast u Goraždu.

"Mi ćemo ubrzati tu priču kako bi se Sarajevo i Goražde povezali komunikacijom koja je kraća i kako bi otvorili prostor da puno ljudi putuje ovom trasom. Također razgovarali smo o još nekim potencijalima, vrlo je interesantan prijedlog premijera da se ova voda koja je pronađena u tunelu Hranjen akumulira i da Goražde dobije pitku vodu na način na koji do sada nije", kazao je Konaković.

Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba

Konaković je istakao da građani BPK Goražde mogu očekivati značajniju podršku viših nivoa vlasti.

"Želimo poslati poruku građanima BPK Goražde da mogu očekivati podršku u još većem obimu, jer ovaj dio BIH je graničar, čuvar BIH i to nam je jako važno. Vrlo smo ohrabreni načinom na koji funkcioniše i nova parlamentarna većina pogotovo vizijom razvoja ovog dijela BIH", istakao je Konaković.