{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konaković u Mostaru: Napravljen je grad slučaj zbog interesa SDA i HDZ

25.9.2018. u 20:35
62
67
Konaković u Mostaru: Napravljen je grad slučaj zbog interesa SDA i HDZ
62
Narod i Pravda održala je večeras predizborni skup u mostarskom Hotelu Bristol. Tom prilikom predstavili su kandidate na svim izbornim listama s područja HNK, te aktualizirali glavne ideje svoje političke platforme.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Elmedin Konaković, predsjednik stranke, kazao je da je ponosan kako se ovaj, jedan od najmlađih političkih projekata u Bosni i Hercegovini, brzo proširio van okvira Kantona Sarajevo.

"Nije lako organizovati stranku, ali moram reći da smo jako dobro primljeni u cijeloj državi. Pogotovo to vrijedi u ovom vremenu kad vladajuće stranke rade sve da se ne rađaju novi projekti. Ljudi su apatični, pomalo uplašeni, ovi koji rade u javnom sektoru pod jakim su pritiskom, čak i mobingovani. U svim tim okolnostima, ja sam oduševljen načinom na koji se Narod i Pravda širi", izjavio je Konaković.

Ova stranka ima liste u pet kantona, među kojima je i HNK. Konaković očekuje ulazak kandidata svoje nove stranke u Skupštinu HNK, te barem jednog zastupnika u Federalnom parlamentu s izborne jedinice koja pokriva ovaj kanton.

"Što se tiče Mostara, napravljen je grad slučaj od jednog od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini. Isključivo zahvaljujući interesima dvije vladajuće nacionalne stranke čiji sam član do jučer bio. Nemoguće je da ne postoji dobra volja s jedne i druge strane. Ustupci koje je SDA dala ovdje koštali su činjenice da se u Mostaru ne dešavaju lokalni izbori i da se skoro pa ne dešava život. To se treba rješiti iz Sarajeva, ne samo ovdje u Mostaru", smatra Konaković.

Konaković smtra da bošnjačke stranke udovoljavaju Čovićevim zahtjevima u Hercegovini zbog interesa u drugim sredinama, gdje one imaju većinu.

"Mi ćemo to zaustaviti jer je odnos HDZ-a prema Mostaru katastrofalan i on se mora popravljati izbjegavanjem kompromisa s ovom strankom na drugim područjima, dok se ne popravi stanje u Mostaru. Udovoljava se ličnim interesima Čovića, a ne rješavaju se ključna pitanja građana Mostara", rezimirao je Elmedin Konaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: