|

Konaković: Trebamo se baviti ekonomijom, a ne politikom i različitostima

Konaković: Trebamo se baviti ekonomijom, a ne politikom i različitostima
48
F
FENA
9.2.2017. u 10:56
86
komentara
48

dijeljenja
Konaković: Trebamo se baviti ekonomijom, a ne politikom i različitostima Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Najbitnije je da se svi bavimo ekonomijom, zaposlenjem i investicijama od koji građani imaju koristi, a ne politikom, kazao je danas premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković tokom Ekonomskog foruma kojeg je organizovao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.
Dodao je da u BiH ima mnogo različitosti koje se zbog politike često zloupotrebljavaju. Međutim, naglasio je da u BiH postoji račun trezora od kojeg svi žive.

"Kada imate viška vremena, onda se bavite politikom i razmišljate o različitostima", poručio je Konaković.

Najbitnije je, naglasio je, zaposlenje građana i investicije u cijeloj BiH, jer od naglašavanja različitosti građani nemaju koristi.

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2017 koji predstavlja otvoreni dijalog između predstavnika vlasti, kreatora ekonomskih politika, poslovne i akademske zajednice, održava se danas u Sarajevu.

Učesnici imaju priliku razmijeniti mišljenja, svako iz svog ugla djelovanja, kroz četiri panela: reformski kurs ka poslovnom ambijentu, put euroatlanskih integracija - konkurentnost BiH, poslovna zajednica: prilike i izazovi, te glas akademske zajednice.

Organizacija Foruma prva je u nizu aktivnosti povodom obilježavanja 65. godišnjice postojanja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (86)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...