BiH
1.2k

Konaković: Tražit ću od rukovodstva ZOI-a da odgodi finale Zvezda Granda u Zetri

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković poručio je da će od rukovodstva firme ZOI tražiti da odgodi održavanje muzičkog showa Zvezde Granda u Zetri, koje je planirano za 13. juli.

Konaković je na svom Facebook profilu istakao kako je neprimjereno da se jedna takva manifestacija održava tog datuma, kada se širom BiH obilježavaju godišnjice stradanja nevino ubijenog stanovništva u agresiji na BiH.

"Neprimjereno je da se 13. jula u Zetri održi finale Zvezda Granda. Naše majke oplakuju svoje sinove tog dana i Sarajevo ne može zanemariti tu činjenicu. Organizatori su morali misliti na to ranije. Tražit ću danas od rukovodstva ZOI-a da se manifestacija pomjeri, ili da organizatori nađu neku novu destinaciju. To što su uposlenici Grand produkcije na odmoru od 15. jula, meni lično nije posebno bitno", istakao je Konaković.

Podsjećamo, u ponedjeljak je u cijeloj BiH Dan žalosti zbog godišnjice genocida u Srebrenici, ali i nakon 11. jula u nekim mjestima u Podrinju obilježavaju se godišnjice stradanja bošnjačkog stanovništva tokom agresije 1992.-1995. godine.