Je li vlast stabilna?
257

Konaković: Šestorka u Sarajevu je predana poslu, za one koji bi to rušili bilo bi dosta štetno

Piše: S. H.
Elmedin Konaković (Foto: H. M./Klix.ba)
Elmedin Konaković (Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjednik stranke Narod i pravda (NiP) i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković za Klix.ba je govorio o stabilnosti vlasti u Sarajevu nakon najave moguće koalicije između SDA i SBB-a na višim nivoima.

Posljednji sastanak lidera SDA Bakira Izetbegovića i SBB-a Fahrudina Radončića dao je nagovijestiti da će te dvije stranke izvjesno koalirati na nivou BiH i na federalnom nivou.

Ipak, nameće se pitanje hoće li te dvije stranke koalirati i na nižim nivoima, a naročito u Kantonu Sarajevo.

Elmedin Konaković iz NiP-a za Klix.ba ističe da je u politici sve moguće, ali da vjeruje da je započeta sarajevska priča drugačija i da će trajati.

"U politici u BiH je sve moguće. Ovdje se stalno priča o prekompoziciji vlasti. Svaka vlada prije nas je imala slične pritiske i svaka većina je imala slične pritiske. Istina je da je neka nova saradnja moguća između SDA i SBB-a na nivou FBiH i države, ali ja mogu govoriti o onome što se dešava u kantonu gdje su svih šest stranaka, koje čine vlast predane poslu. Mi ne osjetimo ništa što bi ličilo na neku moguću rekonstrukciju", kazao nam je Konaković.

Čak je i lider SBB-a rekao da treba dati neko vrijeme ovoj Vladi da pokaže da funkcioniše i da izgleda drugačije.

"Ja se s tim slažem i mislim da je pred nama vrijeme u kojem se već vidi nekoliko postupaka ove Vlade da će ova sarajevska priča biti puno drugačija. Za one koji bi ovu priču rušili bilo bi politički dosta štetno", kazao nam je.

Konaković je za Klix.ba otkrio da će već slijedeće sedmice doći do imenovanja novih uprava u nekoliko preduzeća.

Naime, u pet javnih preduzeća bit će imenovane nove skupštine. Novi ljudi bit će imenovani u skupštine preduzeća GRAS, Rad, ZOI '84, Park i Sarajevošume.

Na taj način će vladajuća Šestorka u Kantonu Sarajevo praktično preuzeti upravu za rad tih preduzeća.