Uoči obraćanja
463

Konaković: SDA će danas pokušati ovu vladu prikazati lošijom, naučit ćemo ih da ne prave buku

A.D.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Lider Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković oglasio se povodom kritika i tvrdnji SDA, opozicione stranke u Kantonu Sarajevo. Zanimljivo je da se Konaković oglasio uoči najavljene konferencije za medije SDA, koja je planirana za danas u podne.

"Osjetim da će opozicija bukom i čestim ponavljanjem, uglavnom izmišljenih stvari, pokušati ovu vladu prikazati lošijom od prethodnih. Vladu koja je napravila nekoliko grešaka, odmah o njima javno govorila i korigovala. Poredit će to sa sistemom u kojem tajkuni ne plaćaju komunalne usluge, a razlika se pokriva iz budžeta, u kojem su u preduzeća zaposleni isključivo stranački ljudi, tendere dobijale uglavnom stranačke firme, u kojem su direktori osnovnih škola imenovani samo ako stranka kaže da može, sistemom u kojem je stranačka pripadnost važnija od svega. Sistemom u kojem tužilaštva štite počinioce različitih djela, da ne nanesu štetu stranci", istaknuo je Konaković.

Glasno će, kaže Konaković, govoriti kako apsolutna kontrola javnih nabavki ne znači ništa, kako registar uposlenih, u kojem možete naći sve stranačke uhljebe, nije potreban, kako ne trebaju supervizori zapošljavanja.

"Prema njihovim standardima to i jeste nepotrebno, smeta. Izgradnja saobraćajnica, nikad u isto vrijeme više gradilišta, više zgrada se utopljava u ovoj godini nego u svim prethodnim, kapitalnih investicija više nego ikad. Prva transverzala u zamahu, više novca za nauku, sport, djecu s poteškoćama u razvoju, borce... Projekt zapošljavanja svih članova porodica šehida i poginulih boraca, izgradnja zgrade MUP-a, napokon rekonstrukcija vodovodne mreže, subvencija za vrtiće, izgradnja igrališta za najmlađe i još mnogo, mnogo toga. Njima je neko rekao da budu glasni i da to često ponavljaju. Ono što je dobro, napokon su shvatili da su opozicija i prestali su najavljivati smjenu vlade, to smo ih naučili. Sad ćemo ih naučiti kako se ponaša prava opozicija, kako da predlože nešto konkretno i kako da prestanu praviti buku", poručio je Konaković.