Ne slaže se s partnerima
3.1k

Konaković: Protiv sam povorke ponosa, nijedan član NIP-a je nije podržao

N. V.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Lider Narode i pravde Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku povodom sutrašnje Povorke ponosa želeći da istakne da ne podržava, kako on to kaže, "promociju seksualnosti", odnosno da ne podržava borbu LGBT osoba.

"Protiv sam povorke. Promociju seksualnosti smatram neprimjerenom. Iz svojih dubokih vjerskih ubjeđenja sam protiv povorke", napisao je on na Facebooku.

Navodi kako nije imao u planu komentarisati povorku, ali da mora zbog velikog broja "režimskih laži" o njemu i navodnoj podršci ovom događaju.

"Nijedan član NiP-a, nijedan mnistar u Vladi, nijedan zastupnik nisu glasali, podržali ili promovisali povorku. Dozvolu za šetnju daje ministar saobraćaja, sigurnosne procjene radi komesar sa drugim agencijama, FUP-om, SIPA-om, OSA-om. Ne postoji dokument u kojem stoji dogovor da se desi povorka, naš je dogovor javno objavljen i svaka riječ koju sam potpisao je javna", rekao je on.

Dalje navodi kako su SDA-ovi ministri i zastupnici, poput NIP-ovih na isti način podržali održavanje povorke i prethodnih godina.

"Poznato je da je povorku podržala Vlada u kojoj je većinu imala SDA, premijer i ministar MUP-a su primili organizatore i podržali povorku. Mi nikad nismo rekli zbog toga da vjernici iz SDA podržavaju povorku jer bi to bila laž, SDA mašinerija optužuje vjernike iz NiP-a da podržavaju povorku jer SDA laže i to je njihovo prirodno stanje", rekao je.

NIP-ovi odgovori na povorku ponosa su, kako navodi, pronatalitetne politike, jačanje porodice, zaštita porodilja, djeca u vrtićima, doplatak, odgoj.

"Potpuno je tačno da se ne slažemo sa koalicionim partnerima po ovom pitanju, ne slažemo se po još nekim temama. Da li ćemo zbog toga raskinuti koaliciju i koalirati sa SDA prepunom raznih poroka? Nećemo", zaključio je Konaković u svojoj objavi.