{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konaković: Pravimo novu programsku priču, naredne sedmice sastanak s ljevicom u KS

23.10.2018. u 21:06
450
262
Konaković: Pravimo novu programsku priču, naredne sedmice sastanak s ljevicom u KS
450
Konaković: Pravimo novu programsku priču, naredne sedmice sastanak s ljevicom u KS
Elmedin Konaković (Foto: N. G./Klix.ba)
Nakon današnjeg sastanka s liderom Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinom Radončićem te predsjednikom Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) Ibrahimom Hadžibajrićem, čelni čovjek Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao nam je kako je došlo vrijeme da više slušaju jedni druge.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Danas smo imali kratki radni sastanak. Došlo je vrijeme da više slušamo jedni od drugih, a ne jedni o drugima kroz medije. Stoga se moramo sastati i razgovarati. Do sada nije bilo direktnih kontakata između nas. Ipak, čini mi se da su ovi SDA-ovci napravili famu o tome. Oni ne bi voljeli da se bilo ko sastaje, pa prave dramu ako neko popije kafu", kazao nam je Konaković.

Lider Naroda i pravde dodaje kako se naredne sedmice očekuje sastanak s predstavnicima Naše stranke, SDP-a BiH i DF-a.

"Ljevica sjedi i fino radi svoj posao. Mi ostali, koji ćemo također biti dio vlasti, procijenili smo da je vrijeme da se čujemo i vidimo uživo kako bismo definisali početak koalicionih sporazuma. Samo smo još jednom potvrdili da se pravi neka nova priča, platformaska i programska, da se ne govori o podjeli fotelja i da imamo interes da obnovimo političku scenu. Nekad naredne sedmice možemo očekivati koalicione razgovore o kojima će svi biti obaviješteni", rekao nam je Konaković.

Ova široka koalicija mogla bi imati 24 zastupnika u KS, što bi, prema mišljenju Konakovića, bila jedna dobra forma u kojoj bi svi preuzeli odgovornost za dio procesa koji trebaju biti drugačiji.

Konaković na kraju dodaje kako je pregovarački tim Naroda i pravde izabran te kako svi imaju svoje zadatke. Ponavlja kako su njihovi zahtjevi usvajanje Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika i savjetnika u KS te formiranje Ministarstva za mlade. Pored toga, imaju još nekoliko ideja o reorganizaciji rada Vlade KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: