Narod i pravda
798

Konaković: Otkazali nam salu u Hrasnici, pa smo se skupili kod Muzura u avliji

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković objavio je na Facebooku poruku u kojoj ističe da je njegovoj stranci otkazano održavanje skupa u sali u Hrasnici.

Ne navodeći detalje, Konaković je napisao "otkazali su nam salu u Hrasnici, mi se skupili kod Muzura u avliji, mnogo, mnogo ljudi".

"Ne može se tako zaustaviti ova priča, ona se zabranama raspiruje i širi", naveo je Konaković.

Kandidati i simpatizeri Naroda i Pravde okupili su se u petak navečer ispred porodične kuće Nermina Muzura u Hrasnici nakon što su im iz Doma kulture u Hrasnici naprasno otkazali gostoprimstvo i obavijestili ih da dvoranu ne mogu koristiti za predizborni skup, saopćeno je iz ove stranke.

Inače, ovo je već drugi put u proteklim danima da su članovi Naroda i pravde pod vedrim nebom tokom večeranjih sati morali održati predizborni skup. Tako su 2. septembra održali skup ispred sportske dvorane na Dobrinji.

Iz Naroda i pravde je tada saopćeno da im je ulazak u salu zabranjen od novogradskih vlasti. Ubrzo nakon toga reagirali su iz JP Lokom kazavši da od ovog javnog preduzeća nisu tražili korištenje sportske dvorane na Dobrinji.

"Mi pokušavamo govoriti o našem programu i konkretnim mjerama, ali nas ovakvim potezima stalno opstruišu i vuku na drugu stranu. Mi smo jedina stranka koja je jasno definisala probleme, ponudila rješenja sa konkretnim rokovima i institucijama koje su zadužene za provedbu tih rješenja. Sve ih danima pozivamo da dođu i da uporedimo rješenja, da vidimo je li neko od nas ima nešto bolje, da se, kako nas uče naši plemeniti prethodnici, takmičimo u dobru. Umjesto toga, oni nastavljaju da nas pljuju i da lažu na časne, poštene i hrabre ljude. Mi na to nećemo šutjeti, dovoljno smo hrabri da smijemo glasno reći da nikada neće uspjeti sijanjem straha“, kazao je okupljenimaKonaković.

Prisutnima se obratila i Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, koja je poručila kako je politika u njen život ušla onda kada se umiješala u ubistvo njenog brata.

"Neki od mene očekuju da se pravdam jer sam ušla u politiku. Zar je potrebno opravdanje jer želimo da ovu državu promijenimo na bolje? Je li potrebno da se pravdam što ja želim bolju državu za sve nas, ja čiji se otac borio za ovu državu i čiji je brat ubijen u ovoj državi“, kazala je Arijana Memić.

Nermin Muzur, nosilac liste za ParlamentFBiH, rekao je kako će Narod i Pravda osloboditi Ilidžu i cijelu BiH.

"U vrijeme komunizma 1970. u mojoj se kući klanjala teravija, danas se ne moramo kriti, imamo u mahali prelijepu džamiju. Potom, 1992. u mojoj je kući bilo 30 izbjeglica, 1996. došla je sloboda pa su se ljudi vratili svojom kućama. Danas skup pravimo u avliji jer su nam zabranili da se okupimo u Domu kulturu, u institucijama koje su uzurpirali i okupirali... Ali već 8. oktobra oslobodit ćemo i Ilidžu, i Kanton Sarajevo i BiH i vratiti narodu institucije ove države“, kazao je Muzur.