Zvaničnici na terenu
2.8k

Konaković, Okerić i Delić na bageru obilaze poplavljena područja u Sarajevu

V. K.
Konaković, Delić i Okerić na terenu od jutarnjih sati (Foto:Facebook)
Konaković, Delić i Okerić na terenu od jutarnjih sati (Foto:Facebook)
Poplave koje su pogodile Kanton Sarajevo najveće probleme su napravile na području općina Ilidža i Novi Grad, a kantonalni zvaničnici od ranih jutarnjih sati organizovali su nekoliko aktivnosti kako bi se situacija stavila pod kontrolu.

Između ostalih, na terenu se od ranih jutarnjih sati nalaze i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, kao i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković.

Zvaničnici su obišli poplavljena područja na području općine Ilidža, ali i područja općine Novi Grad.

S obzirom na otežavajuće okolnosti na terenu i poplavljene ulice, Okerić, Delić i Konaković iskoristili su sve dostupne mogućnosti za obilazak terena pa su tako područje Rajlovca i okolnih mjesta obišli na bageru zajedno s radnicima koji se nalaze na terenu.

Od ranih jutarnjih sati, pripadnici Civilne zaštite Kantona Sarajevo, ali i druge službe rade na rješavanju problema koji su prouzrokovani izlijevanjem rijeka.

Također, Vlada Kantona Sarajevo danas je održala hitnu sjednicu na kojoj je usvojen niz zaključaka kako bi se riješili problemi prouzrokovani poplavama.

Između ostalog, kazao je da je Vlada naložila Štabu civilne zaštite KS da pokrene sve mjere propisane u planovima Aktivne odbrane od poplava te da sa svim ljudskim resursima i opremom izađu na područja i poduzmu sve aktivne mjere.

Također je istakao da je Vlada KS naložila svim ministarstvima da po potrebi u poplavljenim i rizičnim područjima zaustave rad škola, vrtića i drugih javih ustanova te naglasio da su već tri škole zatvorene.