Konaković odgovorio na prozivke s KCUS-a da je doprinio "huškanju" na ljekare

Konaković odgovorio na prozivke s KCUS-a da je doprinio "huškanju" na ljekare
129
A. P.
17.11.2019. u 16:49
190
komentara
129

dijeljenja
Konaković odgovorio na prozivke s KCUS-a da je doprinio "huškanju" na ljekare Elmedin Konaković (Foto: M. O./Klix.ba)
Nakon što ga je protekle sedmice menadžment Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) kritikovao da je učestvovao u stvaranju atmosfere huškanja na ljekare i osoblje te zdravstvene ustanove, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković se oglasio pismenim putem.
Podsjetimo, sa KCUS-a su naveli da je Konaković doprinio napadu na dr. Edu Hasanbegovića i uposlenike Pedijatrijske klinike jer je u nekoliko navrata "iznosio neistine da na Pedijatrijskoj klinici nema toplomjera, iako su mu ljekari dali i dokaze da te tvrdnje nisu istinite"."Meni to nije niko pričao, lično sam bio te noći na Pedijatrijskoj klinici kad smo kupovali lijek za kćerku mog prijatelja i kupili toplomjer su na tom odjeljenju bila samo dva, a bilo je mnogo bolesne djece", naveo je Konaković podsjetivši da nijednu riječ nije rekao na ljekare i uslugu.

Meni to nije niko pricao, licno sam bio te noci na Pedijatrijskoj klinici kad smo kupovali lijek za kcerku mog...

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Sunday, November 17, 2019

"Ti su uplašeni ljudi bili divni. Govorio sam o menadžmentu, istom ovom koji kaže da nijedan ljekar ne želi da liječi bolesnu djevojčicu čiji je otac napravio incident. Mnogo doktora sa Pedijatrije poznajem lično i znam da to ne može biti tačno", naglasio je Konaković u objavi na svom Facebook profilu.

"Govorio sam o menadžmentu koji bez ikakve potrebe poveća kiriju ustanovi koja se brine o starim, iznemoglim, dementnim pacijentima, poveća i zaprijeti deložacijom. Menadžment koji zatvori parking kod Pionirske i doline i drži ga zatvorenim mjesecima da slučajno ne bi kantonalna firma zaradila koju marku i tako izloži hiljade posjetilaca, roditelja, problemu parkinga i kaznama koje policija piše", stoji dalje u ovom reagovanju.

U nastavku se dotakao i slučaja Ismeta Gavrankapetanovića, ali i drugih ljekara koji su otišli s KCUS-a.

"Oni se sigurno nisu uklopili u ovakav sistem kakav su kreirali na KCUS-u. Više od 150 vrsnih ljekara se nije uklopilo. Njih uglavnom tražimo kad zagusti. Dizdarevića, Kacilu, Zeliju Veliju, Pandura... Svi ovi ljekari, ni mnogi drugi, ne predaju ni na fakultetu jer smo napravili taj nakaradni zakon po kojem možeš predavati samo ako radiš na KCUS", napisao je, između ostalog, Konaković.

Poručio je da slobodu da sve ovo kažete na KCUS-u nazivaju huškanjem, ali i da mu se čini kako se prvi put ova tema u javnom prostoru otvara onako kako treba i sa više strana.
Prijavi grešku


Komentari (190)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...