Dopis šalje EUROPOL-u
218

Konaković objavio dokumente i tvrdi: "Ovo su dokazi da nisam putovao u UAE u martu 2021."

A. L.
Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković objavio je dokumente koji, prema njegovim tvrdnjama, dokazuju da u martu 2021. godine nije putovao u Ujedinjene Arapske Emirate, a sve povodom nedavnih medijskih natpisa da se tamo sastao sa šefom narkokartela "Tito i Dino" Edinom Gačaninom.

"Stigao je zvaničan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da u martu 2021. godine nisam putovao u tu zemlju" , napisao je Konaković uz priložene dokumente.

Kako je dodao, to su Ministarstvu vanjskih poslova BiH odgovorile institucije UAE i ovaj dopis će poslati EUROPOLU na dalje postupanje.

"Raskrinkali smo još jednu laž palog koruptivnog režima i tako ćemo svaku narednu. One koji sebe zovu novinarima, a kaljaju tu časnu profesiju opet smo razotkrili. Višestruko presudjeni klevetnici opet su nam pokušali lažima rušiti kredibilitet i opet su raskrinkani. Na čistac ćemo ovu priču izvesti i dokazati da nikad nisam sreo pripadnike narko kartela, nikad sa njima komunicirao niti imao bilo kakav kontakt. Dokazaćemo da pravosudno-medijska mafija i dalje pokušava diskreditovati našu borbu za pravdu, opet neuspješno. I imamo snage i motiva za ovu borbu kao nikad prije. Samo je jedna istina", napisao je Konaković.

Podsjetimo, ranije je Konaković istakao da je spreman sarađivati s Europolom "24 sata" dok ne dokažu ili opovrgnu navode iz objavljene sheme u kojoj se nalazi i on.

"Spreman sam na svaku vrstu borbe i da istrajemo. Imamo više snage nego kreatori ovih laži. Europolu, OSA-i, SIPA-i se stavljam na raspolaganje da uzmu moj telefon i da istraže", istakao je.

Također, dodao je da će poslati upit EUROPOL-u da se dokažu navodi o autentičnosti sheme.