Velika Kladuša
32

Konaković: Nikada ne bih koalirao sa strankom Fikreta Abdića, to je jeftin spin

A. Z.
Elmedin Konaković (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Elmedin Konaković (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Nakon što je Laburistička stranka BiH objavila da je postigla dogovor o konstituiranju Općinskog vijeća u Velikoj Kladuši te najavila koaliciju s Narodom i pravdom, oglasio se i predsjednik ove stranke Elmedin Konaković.
Tvrdi da NiP ni u najgorem scenariju ne bi koalirao sa strankom ratnog zločinca i njegovom kćerkom.

"Njegov smo ulazak u Vladu Unsko-sanskog kantona već zaustavljali. Da li bi pojedinac radi ličnog interesa potrčao u zagrljaj čovjeku koji je ubijao članove njegove porodice? Ne znam. Ako bi, to je pitanje za psihijatra, društvo u cjelini. Istina, već smo to viđali. Spinovi su jeftini i potpuno nerealni", poručio je Konaković putem Facebooka.

Informaciju koju je objavila Elvira Abdić-Jelenović, predsjednica Laburističke stranke i kćerka osuđenog ratnog zločinca i aktuelnog načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića, demantovali su i iz Povjereništva NiP-a u Velikoj Kladuši.

"Slijedeći upute svoje centrale te Kantonalnog odbora kao i zaključke općinskog povjereništva, politička organizacija Narod i pravda neće biti dio nikakve parlamentarne većine Općinskog vijeća Velika Kladuša u čijem sastavu bude Laburistička stranka", navodi se u reakciji koju potpisuje predsjednik Povjereništva NiP-a Rifet Šakinović.