Odmah uslijedila pauza
247

Konaković na Skupštini KS: Utakmica je večeras, moramo raditi bržom dinamikom

D. Be.
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković upozorio je zastupnike SDA da ne dobacuju iz klupa te podsjetio da večeras nogometna reprezentacija BiH igra protiv Grčke zbog čega bi se trebalo raditi bržom dinamikom.

"Klub SDA molim da se ne javlja četvero, niti ću dati pravo na riječ više po ovoj tački. Vi ste iscrpili... Nemojte biti neugodni, smijati se i dobacivati", kazao je Konaković nakon što su mu upućene neke poruke iz zastupničkih klupa.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

On je podsjetio na članove koji mu daju za pravo da uvodi red i vodi tok skupštine.

"Nemojte se puno uznemiravati. Pred nama je obiman posao, utakmica je večeras u 20:45 sati. Ako ne završimo, radit ćemo do ponoći, do 1-2. Sala je zauzeta. Ovo je obiman dnevni red, puno je posla, izvještaji tek dolaze. Zato moramo raditi bržom dinamikom, a vi ste već pokazali da to možete", poručio je Konaković.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Zastupnici SDA su na početku sjednice negodovali zbog obimnog dnevnog reda, tačnije jer su prijedlozi uvršteni kao nove tačke dnevnog reda. Nakon usvajanja dnevnog reda Klub SDA je tražio polusatnu pauzu, što im je omogućeno.