Prozvao SDA
55

Konaković: Možda danas da nam Bakir i Asim kažu je li isto 3 ili 4 Dodikova delegata u Klubu Srba

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković prozvao je danas zvaničnike SDA jer "Dodik i Čović danas mogu raditi šta hoće" te je kazao da kantonalne policije pozivaju članove NiP-a i provjeravaju da li se spremaju protesti.

"Asim Sarajlić nam kaže danas da SNSD i HDZ imaju većinu u Domu naroda PSBiH, da su nametnuli amandmane i da Čović diktira tempo. Možda danas da nam Bakir i Asim kažu je li isto 3 ili 4 Dodikova u klubu Srba? Onako kako su kao papagaji ponavljali kad su imenovali Dušanku Majkić, obojica, plus armija botova i uhljeba u isti glas. Mogu Dodik i Čović šta god hoće, jer je naša realnost da nas Asim i nakon afere "Asim" predstavlja u ovom domu. Asim govori u ime Bošnjaka", napisao je Konaković na Facebooku.

Ističe da danas Dodik (SNSD) i Čović (HDZ) sa 8 i 2/3 u Vijeću ministara i sa osam ruku u Domu naroda PSBiH mogu raditi šta hoće.

"Samo što oni nisu sami došli do tih brojeva. Vi ste ih ojačali. Ja još uvijek želim da vjerujem da je to samo zbog toga što ste duduci i što ste okruženi nesposobnim kadrovima. Državu ste dali za Vladu KS, za imenovanje Osmice i čelo KCUS-a. I sad biste prebacivali odgovornost na nekoga?", zapitao je lider NiP-a.

Za kraj je dodao da kantonalni MUP-ovi pozivaju na razgovore povjerenike Naroda i pravde da provjere da li se spremaju protesti.

"Na naše su ljude vršili pritisak po nalogu FUP-a. E baš ste napravili 'pritisak'", zaključio je.