BiH
1.7k

Konaković: Merlin je sinoć postavio standarde, već pravimo planove za narednu Novu godinu

Klix.ba
Elmedin Konaković (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Elmedin Konaković (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Dino Merlin je sinoć u Sarajevu priredio nezapamćen novogodišnji spektakl. Koncertu su prisustvovale hiljade ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, regiona i inostranstva koji su zajedno s Merlinom pjevali njegove najveće hitove. Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je za Klix.ba da je koncert Dine Merlina bio pun pogodak.

"Desetine hiljada gostiju, puni hoteli, odlična zabava na Trgu Bosne i Hercegovine bez obzira na hladnoću. Znali smo od samog početka da će Dino privući veliku pažnju, a bilo je naravno i drugačijih komentara. Dan poslije, mislim da ne postoji niko ko osporava našu odluku da napravimo ovakav spektakularan doček. Drago mi je i zbog Dine Merlina, kojeg su potpuno neargumentovano napadali pojedinci iz njima poznatih razloga. Bilo je simbolike u ovoj cijeloj priči, čini mi se da je na kraju pozitivna energija pobijedila negativnu, tako smo ušli u 2017. godinu", kazao je Konaković.

Premijer ističe da Sarajevu trebaju lijepe priče, a da je sinoćnji koncert svakako jedna od njih, zbog čega se nada da će se ovakav trend nastaviti.

"Grad Sarajevo je formalno domaćin dočeka u našem gradu, Kanton Sarajevo sufinansira. Već pravimo planove za narednu godinu, potrudit ćemo se da ponovo, ako Bog da, napravimo manifestaciju na ovom nivou, uz još jednu ili više zvijezda sa naših prostora. Merlin je postavio standarde koje Sarajevo zaslužuje, pokušat ćemo da ih zadržimo na tom nivou. Čini mi se da je Sarajevo baš tamo gdje je nekad bilo", rekao je Konaković.

Premijer Konaković je svim građanima Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine poželio sretnu Novu godinu.