Vruća sjednica
188

Konaković: Iz SDA nisu htjeli komesara Halilovića jer im nije javio da će biti uhapšeni

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Elmedin Konaković, još uvijek aktuelni premijer Kantona Sarajevo, osvrnuo se u svom izlaganju na sigurnosno stanje u kantonu te na odnos SDA prema sadašnjem komesaru policije Mevludinu Haliloviću.

Konaković tvrdi da je sigurnosno stanje u KS bolje nego prije dolaska komesara Halilovića na funkciju u maju 2017. godine.

"Čelnici Stranke demokratske akcije su tražili da izvršim utjecaj kako Halilović ne bi bio imenovan za komesara jer pojedinim članovima SDA nije javio da će uskoro biti uhapšeni. To nisam uradio i zbog tog komesara je sigurnosna situacija sada bolja. Broj pljački je prepolovljen i mnogo toga drugog je bolje jer je promijenjena 'glava' koja nije pod utjecajem", rekao je Elmedin Konaković.

Podsjećamo, zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici koja je počela nešto poslije 10 sati razmatraju Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo.

Ovaj prijedlog je ranije podnijela grupa od 12 zastupnika, a u njemu se, pored ostalog, obrazlaže da premijer KS Elmedin Konaković, kojeg je predložio Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) za funkciju premijera KS, nije opravdao povjerenje stranke koja ga je predložila i politiku parlamentarne većine u toj skupštini.

Konaković je ranije napustio SDA i osnovao partiju Narod i pravda.