BiH
81

Konačno objavljen prijedlog listi s imenima djece primljene u sarajevske vrtiće

Klix.ba
Foto: Facebook/JU Djeca Sarajeva
Foto: Facebook/JU Djeca Sarajeva
Javna ustanova Djeca Sarajevo je konačno objavila prijedlog spiska imena djece koja su primljena u sarajevske vrtiće.

Čekajući zadnji trenutak, iz JU Djeca Sarajeva konačno su javnost i roditelje na zvaničnoj web stranici obavijestili o tome da li su njihova djeca primljena u državne vrtiće u školskoj 2015./2016. godini.

Komisija za prijem je 31. augusta u večernjim satima utvrdila prijedlog listi za vrtiće u općinama Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo i Stari Grad, koje su objavljene na web stranici JU Djeca Sarajeva, no kojoj je u večernjim satima, zbog velike posjećenosti, u određenom periodu bio onemogućen pristup.

Portalu Klix.ba su se danas u nekoliko navrata javljali zabrinuti roditelji izrevoltirani činjenicom što su morali čekati posljednji trenutak da znaju jesu li njihova djeca primljena u vrtiće ili ne, te u skladu s tim bili onemogućeni organizovati alternativnu brigu za svoje najmlađe.

Podsjećamo, rezultati prethodnog javnog poziva za upis djece u JU Djeca Sarajeva su poništeni jer su postojale sumnje da je javni poziv namješten, pa je stoga vlada Kantona Sarajevo donijela odluku da objavi novi.

Rok za ulaganje žalbi na ovaj prijedlog listi je osam dana od dana objavljivanja, te će se po rješavanju uloženih žalbi od Upravnog odbora donijeti konačna odluka o prijemu djece, nakon čega će se moći pristupiti potpisivanju ugovora za djecu koja budu primljena prema konačnoj odluci.

Iz tog će razloga novoprimljena djeca u vrtiće krenuti 15. septembra.