{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konačan izvještaj o dokapitalizaciji “Energopetrola“

F
FENA
19.10.2006. u 13:41
0
0
Konačan izvještaj o dokapitalizaciji “Energopetrola“
0
Konačan izvještaj o dokapitalizaciji “Energopetrola“
Vlada Federacije BiH u četvrtak je usvojila Konačan izvještaj o radu Komisije za provedbu tendera za dokapitalizaciju “Energopetrola” d.d. Sarajevo.
Kako je navedeno u ovom dokumentu nakon potpisivanja Ugovora o dokapitalizaciji slijedile su brojne aktivnosti radi njegove pune operacionalizacije.

Tako je “Energopetrol” zaključio s UPI bankom d.d. Sarajevo Ugovor o otvaranju depozitnog računa na koji će biti uplaćeno 60.195.000 KM za dokapitalizaciju, dok je Komisija za vrijednosne papire donijela Rješenje o odobravanju skraćenog postupka emisije vrijednosnih papira putem zatvorene ponude.

Dostavljen je i Prijedlog ugovora o otvaranju zasebnog računa na koji će Konzorcij MOL/INA deponirati 10.200.000 KM Vladi Federacije BiH kao naknadu na ime prava za dokapitalizaciju “Energopetrola”, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH .

Sukladno ranijim zaključcima Federalne vlade, “Energopetrol” i “Terminali Federacije” utemeljili su zajedničku komisiju koja provodi primopredaju pravne, finansijske i tehničke dokumentacije za terminale tečnih goriva u Pločama, Mostaru, Živinicama i Blažuju, zatim investicijskog ulaganja u hotel “Maršal” na Bjelašnici, kao i dokumentacije izuzete iz procesa dokapitalizacije “Energopetrola”.

O aktivnostima u vezi dokapitalizacije “Energopetrola”, Komisija je izvijestila i Bank Austria Creditanstalt.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: