BiH
157

Komunistička partija se predstavila javnosti: Najavljuju okupljanje "velikih ljudi"

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Prva pres-konferencija i predstavljanje Komunističke partije BiH prije izbora 2014., koji će biti održani u oktobru, održana je danas u Sarajevu.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Predsjednik Stranke Muhamed Imamović rekao je da je Komunistička partija obnovila svoj rad 10. aprila 2012. godine i da je ove dvije godine radila na izgradnji svoje infrastrukture.

"Uspjeli smo ući u Skupštinu grada Banja Luka kao jedina partija iz Federacije BiH i to od 57 partija koliko je bilo na izborima. Urađeno je dosta s novim ljudima koji su došli u Komunističku partiju i idemo ka pobjedi na predstojećim izborima", kazao je Imamović.

Šef Izbornog štaba Zdenko Mihajlović je rekao da je Komunistička partija u BiH partija koja na dobrovoljnim načelima okuplja građane koji svjesno prihvataju ideje i ciljeve programa te partije.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Ciljevi i programska rješenja KP u BiH su zasnovani na aktivnosti, strategiji, taktici i politici utemeljenoj na stvaralačkoj primjeni koncepta države socijalne pravde, ljudskih prava, te na dostignućima svih progresivnih pokreta", kazao je Mihajlović.

Ono što nam treba jest obnova, prije svega moralna, treba nam ekonomska obnova, trebaju nam ljudi, kazao je Mihajlović.

"Nama tj. Bosni i Hercegovini je potrebno kvalitetno vodstvo, trebaju nam ista pravila za sve, a to je pravna država, treba nam meritokratija - sposobni, a ne podobni", kazao je Mihajlović.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Svaki građanin BiH ima pravo prema vlastitim potrebama i mjerilima da slobodno bira između različitih mogućnosti života i rada, duhovnog i materijalnog razvoja.

"Mi smo ti koji će unutar KP-a, ne afirmirati sistem koji smo imali, nego vrijednosti koje su u tom sistemu bile dobre. Ključni naš program zove se 3D i 10I. Mi kao društvo moramo ući u program dekriminalizacije da bismo se riješili i kriminala i korupcije, slijedeće je depolitizacija i deideologizacija. 10I su ishrana, industrija i poljoprivreda, investicije, izvoz, integracije, infrastruktura, izobrazba, informaciono-komunikacione tehnologije, istraživanja i inovacije", kazao je na pres-konferenciji Mihajlović.

Iz Komunističke partije kažu da će se na izbornim listama "naći" i akademici, naučnici i profesori, ali prije svega, veliki ljudi.