{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komunalac iz Lukavca Mehmedalija Nuhić medijima u RS-u objašnjava tajne svjetske politike!?

7.5.2014. u 14:40
33
215
Komunalac iz Lukavca Mehmedalija Nuhić medijima u RS-u objašnjava tajne svjetske politike!?
33
Komunalac iz Lukavca Mehmedalija Nuhić medijima u RS-u objašnjava tajne svjetske politike!?
(Foto: Pečat)
Izvjesni Mehmedalija Nuhić, komunalni inspektor zaposlen u Općini Lukavac kojeg mediji iz Republike Srpske (RS) i Srbije redovno predstavljaju kao političkog, a sada i vjerskog analitičara iz Tuzle, ponovo je iznio u javnost gotovo naučnofantastične tvrdnje.
Potvrđujući se kao dostojan zamjenik višegodišnjeg "eksperta" Dževada Galijaševića koji je, također, korišten da bi "muslimanskim imenom" potvrdio unaprijed pripremljenu konstrukciju o Bosni i Hercegovini, pa i Bošnjacima u medijima u RS i Srbiji, Nuhić tako tvrdi da će "muslimani iz BiH preko sirijskog ratišta biti prebacivani na ukrajinsko, jer SAD žele da internacionalizuju krizu u toj zemlji".

"Na taj način SAD pažnju muslimanskog svijeta okreću prema Rusiji i štite Izrael od izravnih prijetnji militanata sa muslimanskog Istoka, otvarajući sebi put totalnog korištenja naftnog bogatstva s Bliskog istoka i Arapskog poluotoka", rekao je Nuhić za Srnu.

Globalna situacijaPrema Nuhićevim riječima, na taj način Amerikanci postupno mogu utjecati na globalnu situaciju na Balkanu .

"Sarajevska politika dobila je instrukcije kako da riješi problem unitarizma kada dođe trenutak sveopće internacionalizacije sukoba s Rusijom" , smatra ovaj "vjerski analitičar".

Nuhić: Mediji ga predstavljaju kao vjerskog analitičara (Facebook)
Nuhić: Mediji ga predstavljaju kao vjerskog analitičara (Facebook)


Nuhić nastavlja u svojoj iskričavosti te konstatira da će "Amerika preko germanofilskog nagona nastojati da usmjerava sukob prevashodno radi vlastitog interesa".

"Zato su joj potrebni svi, pa i bosanski muslimani, koje će i preko Beča i preko Sirije koristiti za rješavanje vlastitog globalnog problema", zaključuje Nuhić, te ocjenjuje da bi "ulogu 'zidara' u globalnom sustavu američke sigurnosti muslimani i njihovi politički predstavnici iz Sarajeva mogli dobiti povlastice u smislu unitarističke opcije u BiH".

Tvrdnje o naoružavanjuNuhić je široj javnosti postao poznat kada je nakon izbijanja masovnih protesta u gradovima FBiH u javnost plasirao tvrdnju da su "organizatori protesta počeli da nabavljaju oružje koje bi trebalo da upotrijebe protiv građana RS", što je odmah demantirao direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač. Takve tvrdnje mogle su imati kobne posljedice u vrijeme februarskih napetosti.

Ozbiljnost Nuhićevim uglavnom somnabulnim konstrukcijama daje činjenica da brojni mediji u RS i Srbiji, uključujući i one najutjecajnije, prenose tvrdnje ovog "komunalca" iz Lukavca, što se izuzetno negativno može reflektirati na međunacionalne odnose u BiH.

Nuhić je navodno magistrirao o temi islamskog fundamentalizma, a potom i doktorirao na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: