Član Predsjedništva BiH
148

Komšićeva čestitka Bidenu: Dan nezavisnosti SAD-a je primjer borbe za građansko društvo

B. R.
Željko Komšić (Foto: D. S./Klix.ba)
Željko Komšić (Foto: D. S./Klix.ba)
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić (DF) čestitao je američkom predsjedniku Joeu Bidenu Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država.
"4. juli je primjer borbe za ideju slobodnog, građanskog društva Čast mi je i zadovoljstvo uputiti vam najiskrenije čestitke iz Bosne i Hercegovine povodom Dana nezavisnosti SAD-a", poručio je.

Prema njegovim riječima, vaša Deklaracija o nezavisnosti, čije usvajanje se obilježava na ovaj dan, je i danas primjer vizije i borbe za tu ideju, slobodnog društva u kojem žive građani jednakih prava.

Komšić se zahvalio SAD-u na dosad pruženoj pomoći.

"Želim vam se na ovaj veliki praznik posebno zahvaliti i za svu pomoć koju ste pružili Bosni i Hercegovini, kao i ustrajnost da dio te ideje o građanskom, pravdenom društvu u kakvo vi vjerujete, donesete i u našu zemlju", istakao je.

Komšić je poručio da su se, kako je naveo, više puta pokazali kao naši iskreni prijatelji i nada se još snažnijoj saradnji dvije zemlje.

"Još jednom vam čestitam, i šaljem uime građana Bosne i Hercegovine želje da će SAD hrabro nastaviti na svom putu slobode i prosperiteta", zaključio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u čestitci Bidenu povodom Dana nezavisnosti SAD-a.