Ne ide na operaciju u Ameriku
1

Komšić zbog povrede kuka još nekoliko mjeseci na štakama

Piše: T. Sekulić
Željko Komšić je podvrgnut dugotrajnim terapijama nakon što je povrijedio kuk prije nekoliko mjeseci. Spekulisalo se da će otići na operaciju u Sjedinjene Američke Države, no portal Klix.ba saznaje da član Predsjedništva BiH još uvijek ne razmišlja o toj metodi liječenja.
Željko Komšić (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Željko Komšić (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
"Oporavak Željka Komšića će biti dugotjaran. Štake će morati koristiti i narednih nekoliko mjeseci, no sigurno ne razmišlja o odlasku u SAD na operaciju. Ukoliko se zaista ispostavi da mora na operaciju, to će učiniti u BiH, jer smatra da ima izvrsnih ortopeda i u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru", kazao je za Klix.ba izvor blizak članu Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, Komšić se povrijedio u oktobru igrajući mali nogomet. Kuk mu je napuknuo na tri mjesta, a ljekari su mu povredu pogrešno liječili jer su mislili da je riječ o povredi ligamenata i tetiva. Nakon skoro tri sedmice terapije koja nije davala rezuiltate otkriveno je da mu je kuk napuknut na tri mjesta.

Kako saznajemo, on ne namjerava uzimati bolovanje. Nakon višesedmičnih terapija osjeća se bolje i već se može osloniti na nogu, ali će se liječiti i narednih nekoliko mjeseci te na posao dolaziti na štakama.