Nema redova pred ambasadom
0

Komšić zahvalio njemačkom ambasadoru Schmidtu

FENA
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je pismo zahvale ambasadoru SR Njemačke Joachimu Schmidtu u kojem je izrazio zadovoljstvo brzinom Schmidtovog angažmana u elimininaciji beskrajnih ponižavajućih redova bh. građana prilikom dobijanja viza ispred zgrade Ambasade Njemačke, saopćeno je iz Komšićevog ureda.

O ovom problemu Komšić je već ranije upoznao Schmidta i zamolio ga da iznađe načina u rješavanju ovoga problema.

Istaknuvši u svom pismu da je svjestan da nije uobičajeno i da se u diplomatskoj praksi ne praktikuje ovakav način komunikacije predsjednika jedne države s ambasadorom druge države, Komšić navodi da mora reći da je ugodno iznenađen, nakon prvog susreta s ambasadorom, njegovom brzom i efikasnom intervencijom kojom je u postupku izdavanja uspostavio efikasan sistem kojim su eliminirani beskrajni redovi naših građana pred Ambasadom.

  • Posebno sam Vam zahvalan što ste majkama s djecom omogućili prioritet u rješavanju zahtjeva za izdavanje viza. Ovom gestom izuzetno ste doprinijeli pozitivnijem stavu građana naše zemlje, kako prema vašoj zemlji, tako i prema Vama lično, kaže se u Komšićevom pismu njemačkom ambasadoru Schmidtu.