|

Komšić za Klix.ba: Dodik žrtvuje Tegeltiju, nema mandatara bez dostavljanja ANP-a

Komšić za Klix.ba: Dodik žrtvuje Tegeltiju, nema mandatara bez dostavljanja ANP-a
256
A. D.
23.8.2019. u 17:57
162
komentara
256

dijeljenja
Komšić za Klix.ba: Dodik žrtvuje Tegeltiju, nema mandatara bez dostavljanja ANP-a Foto: D. S./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Klix.ba je potvrdio da će sjednica u utorak na zahtjev Milorada Dodika biti održana o imenovanju mandatara za Vijeće ministara, ali da on to neće podržati bez usvajanja ANP-a.
Željko Komšić je izjavio za Klix.ba da neće glasati za mandatara prije nego što se dostavi ANP.

"Postupat ću po zakonu, poštujući ranije usvojene odluke Predsjedništva BiH, a koje se u ovom konkretnom slučaju tiču NATO integracija. Prema tome, sjednica će biti kad se ispune zakonski uvjeti za to. Ponavljam, onakvim stavom, Dodik žrtvuje Tegeltiju", rekao je Komšić.

Radi se o sjednici koja je prvobitno trebala biti 20. augusta, ali je izglasano da se tada otkaže. Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović ranije su jasno poručili da neće podržati imenovanje Tegeltije bez usvajanja ANP-a.

Ipak, Dodik sada ponovo traži sjednicu nakon što su CIK, SIPA i OSA izvršili provjere Zorana Tegeltije i utvrdili da zakonski ispunjava uvjete za imenovanje, odnosno da ne postoje zakonske prepreke.

Ukoliko dođe do izjašnjavanja članova Predsjedništva BiH o Zoranu Tegeltiji, a Komšić i Džaferović ostanu pri ranijim stavovima, kao i Dodik u vezi ANP-a, evidentno je da Dodik žrtvuje Zorana Tegeltiju čije će imenovanje biti zvanično odbijeno.
Prijavi grešku


Komentari (162)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...