Razvijati odnose
38

Komšić uputio pismo Milanoviću povodom preuzimanja predsjedničke funkcije

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku Zoranu Milanoviću u povodu inauguracije za predsjednika Republike Hrvatske
"Ovom prilikom izražavam srdačne čestitke u povodu Vaše inauguracije za predsjednika Republike Hrvatske u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje lično ime. Uvjeren sam da će se odnosi i saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, dviju susjednih i suverenih država, nastaviti razvijati na obostranu dobrobit i na dobrobit naših građana. U periodu koji je pred nama, zajedno u regiji možemo doprinijeti sigurnosti i prosperitetu, te unapređenju prijateljskih odnosa", napisao je Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH iskazao je uvjerenje da je izborom Milanovića za predsjednika i narednim predsjedanjem Hrvatske Vijećem EU, stvorena pretpostavka za jaču podršku Republike Hrvatske ispunjavanju uvjeta iz Mišljenja Evropske komisije o BiH, a u cilju ubrzanja evropskog puta BiH u interesu svih njenih naroda i građana.

"Ekselencijo, želim dobro zdravlje Vama i Vašoj porodici i mnogo uspjeha tokom Vašeg predsjedničkog mandata", poručio je Komšić.