{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić uputio novodišnju čestitku građanima BiH

S
28.12.2007. u 14:40
0
0
Komšić uputio novodišnju čestitku građanima BiH
0
Komšić uputio novodišnju čestitku građanima BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić povodom nastupajućih novogodinjih praznika uputio je čestitku građankama i građanima Bosne i Hercegovine.
"U odlazećoj godini dogodilo se mnogo toga očekivanog i poželjnog sa čime možemo biti zadovoljni, ali smo bili svjedoci i događaja koje bismo najradije zaboravili.

Godina koja je na izmaku ni izdaleka nije bila onakva kakvu bih nekome poželio. Istina je, ima pozitivnih pomaka, ima primjera koji ohrabruju, ali, u cjelini gledano, nije učinjeno dovoljno, nije urađeno ono što se moralo uraditi.

Najvažniji uspjeh i pozitivan događaj u odlazećoj godini je parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, čime su nam odškrinuta vrata na putu ka Evropi, ali ne smijemo zaboraviti da nas pravi posao i bolne promjene tek čekaju, u nastupajućoj godini, ukoliko želimo dalje ka Evropi.

Mi smo zapravo tek na početku puta na kojemu nas čeka još mnogo posla.
U odlazećoj godini svi smo bili svjedoci velikog broja kako, nažalost, vjestački izazvanih nepotrebnih političkih kriza i napetosti, tako i bespotrebno propuštenih šansi da se uradi više i bolje.

Vrlo malo toga se uradilo na najvažnijem polju života, a to je rješavanje problema nezaposlenosti, socijalne sigurnosti, kao i alarmantno rastućeg ponižavajućeg siromaštva građana.

Jedini odgovor na to je veći stepen investicija ekonomskog razvoja i odgovorno stavljanje politike, isključivo u cilju zadovoljavanja ključnih životnih interesa građana BiH.

Bosni i Hercegovini prijeti siromaštvo, a to ova zemlja ne zaslužuje. Zbog toga se zalažem za što skorije i sveobuhvatne ustavne, političke, ekonomske i socijalne reforme, koje su isključivo u interesu građana BiH, odnosno poboljšanju njihovog kvaliteta života.

Napuštamo staru godinu s pomiješanim osjećajima. Imamo i mladosti i znanja i iskustva i sposobnosti i potencijala. Mi možemo, samo moramo znati što želimo, te kuda i kako hoćemo. Ipak smo mi svi hronični optimisti koji vole ovu zemlju.

Želja mi je da svi mi u narednoj godini živmo i bolje i dostojanstvenije i zato se nadam se da će nam sljedeća godina svima donijeti više sreće i uspjeha.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, želim svim građankama i građanima BiH puno sreće i dobro zdravlje te sretnu i uspješnu Novu 2008. godinu", stoji u novogodišnjoj čestitci predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: