Kratak sastanak
1.5k

Komšić u Zagrebu neformalno razgovarao sa Stjepanom Mesićem

D. Be.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji će 20. novembra preuzeti mandat, nalazi se u Zagrebu, a danas se sreo sa bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

"Tačno je da su se danas u Zagrebu sreli Stjepan Mesić i Željko Komšić. To je bio neformalan susret koji je kratko trajao. Dugo se nisu sreli, pa su se odlučili vidjeti i porazgovarati", potvrdila je za Klix.ba Mirjana Pavoković, Mesićeva dugogodišnja najbliža saradnica.

Komšićev odlazak u Zagreb izazvao je veliku pažnju s obzirom da je generalni sekretar Demokratske fronte Zlatko Miletić danas rekao da se Komšić nalazi u službenoj posjeti glavnom gradu Hrvatske.

Ipak, nije jasno u kojem svojstvu je Komšić otišao u Zagreb s obzirom da će mandat u Predsjedništvu BiH preuzeti 20. novembra za kada je zakazana inauguracija.

S druge strane Ambasada BiH u Zagrebu je demantovala da se radi o službenoj posjeti, dok je iz Ureda predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović rečeno da u njen kabinet nije stigao zahtjev za sastanak sa novoizabranim članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.