{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić u posjeti SAD-u

F
1.9.2007. u 13:08
0
0
Komšić u posjeti SAD-u
0
Komšić u posjeti SAD-u
Drugog dana boravka u St.Louisu predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je obilježavanju desetogodišnjice izlaska sedmičnog lista "Sabah", najznačajnijeg glasila naših građana koji žive u Sjevernoj Americi. Svečanosti je prisustvovalo oko 500 naših građana i američkih uzvanica.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je otvorio ovu manifestaciju, u obraćanju je istaknuo da značaj "Sabaha" nije samo u tome što održava vezu naših građana koji žive u SAD-u i Kanadi s domovinom, već da "piše o postojanju i novom američkom životu naših ljudi".

Dobrodošlicu predsjedavajućem Komšiću, između ostalih, poželjeli su senator Harry Kennedy i Senad ef. Agić, glavni imam za Sjevernu Ameriku.

Tokom dana, Komšić se susreo sa Charliejem Dooleyjem, predsjednikom vlade okruga St.Louis i njegovim saradnicima, kao i sa Francisom Slayem, gradonačelnikom St. Louisa. Premijer Dooley je ocijenio izuzetno pozitivnim bosanskohercegovačku zajednicu u St.Louisu.

Gradonačelnik Slay je kazao da će se u St. Louisu formirati posebna komisija za odnose s bosanskohercegovačkom zajednicom u ovom gradu, koja će ujedno imati zadatak da podstiče i jača veze sa BiH.

Predsjedavajućem Komšiću je, za njegov zapažen doprinos jačanju demokratije, tolerancije, vladavine prava i borbe protiv diskriminacije, uručena povelja Parlamenta St. Louisa.

Komšić je posjetio i "Europa Market" čiji su vlasnici Alem i Danijela Borić. “Europa Market” je najveći uvoznik i distributer prehrambenih proizvoda iz BiH na američko tržište. Predsjedavajući Komšić je posjetio i "State University of Missouri", kojom prilikom ga je Thomas George, rektor Univerziteta, informirao o daljim koracima u cilju unapređenja postojeće saradnje ovog univerziteta sa Univerzitetom u Sarajevu i u Tuzli, saopćeno je danas iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: