BiH
0

Komšić: Treba raditi na ojačavanju imidža olimpijskog Sarajeva

FENA
Foto: www.zoi84.ba
Foto: www.zoi84.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio je danas KJP ZOI '84 i tom prilikom napomenuo da kompanija ZOI zaslužuje svaku vrstu podrške te da treba poraditi na promociji zimskih sportova jer bosanskohercegovačke planine imaju ogroman potencijal.

Predsjedavajući Komšić izrazio je podršku projektima koji ZOI '84 namjerava realizirati u ovoj ali i narednim godinama.

“Kompanija ZOI koja upravlja neprocjenjivim, ne samo prirodnim, ekonomskim, nego i društvenim, socijalnim i ljudskim resursima, i koja nama, pogotovo Sarajlijama puno znači sa aspekta emocija i sjećanja na Olimpijadu po meni zaslužuje svaku vrstu podrške”, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Razgovarali smo o konkretnim projektima koji postoje, koji će se realizirati i želio sam da ovim dolaskom potvrdim da imaju podršku da rade onako kako su zamislili. Ne sumnjam da će postići određeni uspijeh. Ja im želim da on bude veći od onoga što su oni očekivali”, kazao je predsjedavajući Komšić.

Dodao je da olimpijske planine imaju puno potencijala koje treba iskoristi, te da treba raditi na tome da zimski sportovi kao što su skijanje i klizanje postanu što masovniji, odnosno da treba probudit kod mladih interes za sve sportove na snijegu i ledu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH kazao je kako treba raditi na ojačavanju imidža olimpijskog grada Sarajeva i države BiH, te je obećao svoju podršku u smislu uspostvljanja kontakata prije svega na međunarodnom nivou.

“Trebamo pokušati zainteresirati potencijalne investitore da dođu ovdje i vide da je to nešto gdje vrijedi ulagati, da ipak postoji određen sistem infrastrukture koja može obezbjediti to ulaganje”, kazao je Komšić.

Direktor KJP ZOI '84 Nedžad Ajnadžić je kazao kako ZOI u narednom periodu planira realizirati tri projekta za čiju realizaciju je i Vlada Kantona Sarajevo dala podršku.

“Prvi projekat je žičara kabinskog tipa od Babinog dola do vrha Bjelašnice sa još nekim sadržajima na vrhu Bjelašnice. Drugi je nabavka topova za pravljenje vještačkog snijega i treći natkrivanje dvorane za brzo klizanje kako bi Sarajlijama najmlađeg uzrasta ponudili mogućnost da imaju led na korištenje mnogo duže od ovih dva mjeseca koliko imaju sada”, kazao je za FENU direktor KJP ZOI '84 Nedžad Ajnadžić.

U narednom periodu bit će formiran savjet ZOI-a koji će imati savjetodavnu ulogu i Skupštini, Nadzornom odboru i generalnom direktoru, a u kome će biti utjecajni ljudi iz političkog i sportskog života. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić obećao je da će biti član tog savjeta.