|

Komšić: Tokić obmanjuje članove i javnost

Komšić: Tokić obmanjuje članove i javnost
0
F
FENA
31.10.2007. u 15:20
0
komentara
0

dijeljenja
Komšić: Tokić obmanjuje članove i javnost
Sejfudin Tokić je lažirao sinoć održanu sjednicu Glavnog odbora SDUBiH i javnosti prezentirao lažni broj prisutnih članova Glavnog odbora i glasove koji su ga podržali, rekao je danas na konferenciji za novinare v.d. predsjednika SDUBiH Ivo Komšić.
Kao potvrdu ove izjave Komšić je prisutnim predočio spisak od 51 člana GO SDUBiH koji nisu sinoć prisustvovali Tokićevoj sjednici. Spisak je upotpunjen vlastoručnim potpisom članova i njihovim matičnim brojevima.

"GO SDUBiH broji 93 člana. Našu odluku o smjeni Sejfudina Tokića i njegovom isključenju iz stranke podržala je većina prisutnih na legalno i statutarno zakazanoj sjednici održanoj 20. oktobra kojoj je prisustvovalo 56 članova GO. Prema Tokiću njega je na jučerašnjoj sjednici podržalo više od 60 članova GO. Jednostavnim zbrajanjem ovih brojki ispada da GO broji više od 110 članova što je apsurd", kazao je Komšić.

Predsjednik GO SDUBiH Darko Ruždić istakao je da je ovo "zadnji put da legitimno i legalno izabrano tijelo SDUBiH spominje Sejfudina Tokića koji ne samo da više nije predsjednik nego nije ni član ove stranke".

"Mi smo već pokrenuli sudski postupak o poništavanju pečata koji je u njegovom posjedu a kompletan slučaj predat ćemo na Kantonalni sud kao krivičnu prijavu protiv Tokića zbog lažnog predstavljanja i nanošenja štete SDUBiH", rekao je član Predsjedništva stranke Miro Lazović.

SDUBiH će se kako je najavljeno u potpunosti posvetiti organizaciji vanrednog kongresa planiranog za sredinu decembra te rješavanju stvarnih problema unutar BiH i neće se više "baviti Tokićevim obmanama javnosti i članstva".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.