BiH
0

Komšić se upisao u knjigu žalosti u makedonskoj ambasadi

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić upisao se danas u knjigu žalosti u Ambasadi Republike Makedonije u Sarajevu otvorenu u povodu pogibije 11 makedonskih vojnika u helikopterskoj nesreći koja se 12. januara dogodila kod Skoplja kada su se oni vraćali iz misije EUFOR-a u BiH.

„Ovaj gubitak jedanaest mladih života, ljudi koji su bili na službi u misiji u BiH i pomagali Bosni i Hercegovini, njenim građanima i narodima, jeste veliki gubitak prije svega za njihove porodice, naravno i za narod, i vladu, i predsjednika Republike Makedonije. Istovremeno, mi u BiH to doživljavamo kao svoj gubitak, kao gubitak Bosne i Hercegovine“, izjavio je Komšić novinarima, nakon što se upisao u knjigu žalosti.

On je naglasio kako „niko ne može to nadoknaditi, niti se ičim može iskazati niti žalost, niti tuga zbog gubitka 11 mladih života“.

„Želim da ljudi, narod Makedonije, vlasti Makedonije i članovi porodica poginulih znaju da ćemo mi čuvati trajno sjećanje i uspomenu na njih, njihovu misiju, na njihovu želju da nam pomognu i da to nećemo zaboraviti“, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.