BiH
0

Komšić se susreo sa kardinalom Puljićem

FENA
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas se u Predsjedništvu BiH susreo sa nadbiskupom vrhbosanskim, kardinalom Vinkom Puljićem.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o pitanjima odnosa države i Katoličke crkve kao i o nekim otvorenim pitanjima koja se odnose na imovinu Rimokatoličke crkve u BiH.

Kardinal Puljić je naglasio kako on kao poglavar, ali i cjelokupna Rimokatolička crkva nailaze na sve slabiju podršku, čak i na nerazumijevanje nadležnih institucija, po pitanju rješavanja imovinsko-pravnih, poglavito vlasničkih problema sa kojima se susreće Rimokatolička crkva.

Kardinal je zamolio člana Predsjedništva BiH Komšića da svojim ugledom i autoritetom nastavi pomagati u rješavanju konkretnih pitanja za koja, ističe, do sada nije imao odgovarajući angažman.

Tokom sastanka bilo je riječi i o drugim pitanjima vezanim za djelovanje crkava i vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini. Kardinal Puljić se zahvalio Komšiću na dosadašnjem ukupnom angažmanu i razumijevanju za potebe Katoličke crkve u BiH, saopćio je Komšićev ured.