{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić se susreo s predstavnicima bh. zajednice u St. Louisu

F
31.8.2007. u 16:00
0
0
Komšić se susreo s predstavnicima bh. zajednice u St. Louisu
0
Komšić se susreo s predstavnicima bh. zajednice u St. Louisu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se u četvrtak u St. Louisu, američka savezna država Missouri, s predstavnicima "South Side Bosnian Community", udruženjem koje okuplja više od 15 različitih nevladinih organizacija, socijalnih, zdravstvenih, obrazovnih i karitativnih udruženja, koja su angažovana na projektima pomoći i jačanja bh zajednice u SAD-u, saopćeno je iz Predsjedništva.
Predsjedavajući Komšić se potom susreo s članovima "Legal Aid Clinic" Univerziteta u St. Louisu, institucije koja pruža besplatnu pravnu pomoć ugroženim kategorijama stanovništva koja je, između ostalog, pomogla većem broju bh državljana tokom njihovog useljenja i boravka u SAD-u.

Na sastanku sa Bobom Holdenom, guvernerom države Missouri precizno je naglašena važnost i značaj zajednice bh državljana koji su nastanjeni, kako u gradu i okrugu St.Louisa, tako i u čitavoj državi Missouri, a koji su se na najbolji način uklopili u američki način života.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH sa suprugom Sabinom prisustvovao je svečanoj večeri koju je organizirala bh zajednica u St. Louisu. Na gala večeri, kojoj su prisustvovali najviši politički i privredni dužnosnici države Missouri, bio je prisutan i veliki broj uspješnih privrednika porijeklom iz BiH.

Tokom večeri, predstavnici Ambasade BiH u Washingtonu i predstavnici Agencije za promociju stranih investicija (FIPA) održali su prezentaciju o mogućnostima poslovnih investicija u BiH.

Tokom ovog izuzetno značajnog događaja, američkim privrednicima su, u najboljem svjetlu, prezentirane mogućnosti sigurnog i isplativog investiranja u BiH. Ovom prilikom, Francis Slay, gradonačelnik St. Louisa, uručio je predsjedavajućem Komšiću, uz najviše počasti, ključ grada St. Louisa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: