{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: SDA jedan od glavnih krivaca za stanje u BiH

S
31.12.2011. u 10:21
0
114
Komšić: SDA jedan od glavnih krivaca za stanje u BiH
0
Komšić: SDA jedan od glavnih krivaca za stanje u BiH
Željko Komšić
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je SDA jedan od glavnih krivaca za stanje u BiH, a da dobar dio odgovornosti ide i na teret raznih OHR-ovih eksperata, konsultanata, činovnika koji su ovdje dolazili kao da idu u neku koloniju na privremeni dobro plaćen rad.
"Danas imate situacije u kojima mi se često čini da je čak i ova država `pravljena` da njom upravljaju stranci, a ne domaće izabrane institucije kakve god da su", rekao je Komšić za "Nezavisne novine".

Komšić je naveo da je svjestan da je OHR dio takozvanog "dejtonskog paket aranžmana" i da je saglasan da se kroz OHR obezbijedi institucionalno prisustvo nekih zemalja u BiH, ali i da je za to da se što manje upliću u gradnju institucija BiH.

On smatra da u SDA treba vremena da shvate da je narod zbog njihove loše politike izabrao SDP i da zato nisu ni pobijedili na izborima. "Hvala Bogu da nisu pobijedili, jer sigurno spadaju u red najodgovornih i jedan su, kao stranka koja je na vlasti skoro 20 godina, od glavnih krivaca za ukupno stanje u zemlji, pa i za sve ovo što se dešava danas", ocijenio je Komšić.

Za odnose SDA i SDP, Komšić je rekao da su "onako" i da se SDA ne pokazuje uvijek kao pouzdan politički partner, ali da sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, kao i sa srpskim članom Nebojšom Radmanovićem, sarađuje veoma korektno.

Političko rješenje za krizu u BiH, prema njegovim riječima, nalazi se u promjeni Ustava BiH kojim će biti obezbijeđena stvarna jednakost svih građana i naroda BiH, a svaka priča o raspadu, daljoj centralizaciji ili decentralizaciji BiH "poprilično besmislena". "Svakome normalnom je jasno da i sam pokušaj raspada BiH vodi ka neizbježnom sukobu", naglasio je Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: