{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Sarajevo ima odlične prijateljske veze s turskim gradovima

F
9.4.2015. u 14:51
0
6
Komšić: Sarajevo ima odlične prijateljske veze s turskim gradovima
0
Komšić: Sarajevo ima odlične prijateljske veze s turskim gradovima
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas delegaciju Unije općina Republike Turske (TDBB), koju je predvodio Fahri Solak, generalni sekretar TDBB-a.
Delegacija Republike Turske posjetila je Gradsku upravu u cilju predstavljanja rada i djelokruga ove unije.

- TDBB je međunarodna organizacija koja je osnovana odlukom Vlade Republike Turske 2003. godine. Cilj Unije je jačanje saradnje i razmjena iskustava između lokalnih samouprava u regijama turskih republika, ali i zajednica koje imaju historijsku, kulturnu i geografsku vezu sa našom zemljom - istakao je Solak, te dodao da Unija broji 1.107 članica iz 28 zemalja, od kojih je 15 iz Bosne i Hercegovine.

Od 2014. do 2015. godine, Unija je, kazao je Solak, u programima edukacije i razmjene iskustava i znanja ugostila 86 općina i institucija lokalne zajednice iz 12 zemalja.

Prema Komšićevim riječima Grad Sarajevo ima odlične prijateljske veze sa turskim gradovima.

- Sa njih četiri smo pobratimi: Istanbul, Ankara, Bursa i Konya. Tokom velikih majskih poplava i klizišta koja su zadesila našu zemlju, delegacije ovih gradova su usmjerile svoju pomoć najugroženijem stanovništvu - rekao je Komšić.

Na kraju, naglasio je da u bh. prijestolnici egzistira Kulturno-edukacijski centar Konya-Sarajevo, čiji članovi predstavljaju svoje umjetničke radove na izložbi koja se svake godine tradicionalno otvara na Dan grada Sarajeva, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: