Tužna vijest
267

Komšić: Sa velikom žalošću primio sam vijest o tragičnoj rudarskoj nesreći

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodicama tragično nastradalih rudara rudnika "Boksit" na području Srebrenice, te kolektivu kompanije "Boksit" .

“Sa velikom žalošću primio sam vijest o tragičnoj nesreći u kojoj su nastradali rudari Slaviša Žugić iz Milića, i Branislav Ostojić iz Zvornika. Porodicama Žugić i Ostojić, te čitavom kolektivu kompanije "Boksit" upućujem najdublje izraze saučešća. Žugić i Ostojić dali su ogorman doprinos zajednici u kojoj živimo, marljivo obavljajući težak i rizičan posao, naše misli uvijek će biti uz njih", naveo je Komšić.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća rukovodstvu Kompanije „Boksit“ Milići, povodom rudarske nesreće u kojoj su život izgubila dva rudara.

"Duboko me pogodila vijest o rudarskoj nesreći, koja se dogodila u jami "Braćan", na području općine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Borislav Ostojić", naveo je Višković.

Podsjetimo, nesreća se dogodila jučer oko 10 sati kada se na rudare obrušilo više od 50 kubnih metara materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.